For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges : roman
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
 • For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges : roman
Språk
 • Språk: Norsk (Bokmål)
År
 • 2016
Noter
 • Krister Larsen er elektriker med stor yrkesstolthet, men dessverre også med store ryggproblemer. Prolapsene gjør at han tvinges til omskolering, og ender med å undervise i norskkurs for NAV. Men å drille en gruppe utlendinger i arbeidsmiljøloven, for så å fiske etter svart arbeidskraft i samme gruppa dagen etterpå, tar seg ikke bra ut. Dette er en roman om å vite bedre, men aldri få rett. Om å skjønne systemet, men aldri få overtaket. Omtalen er utarbeidet av BS.
ISBN
 • 978-82-05-46726-2
Tilgjengelige
 • 0/1
Venteliste
 • 0 (0)
*00000910 am 2200157  4500
*00146369
*008           a     10nob 2
*015 $a0440467 $bBIBBI
*019 $bl $dR
*020 $a978-82-05-46726-2 $bib. $cNkr 379.00
*100 0$aAndreassen, Kyrre $d1971- $jn.
*24510$aFor øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges $broman $cKyrre Andreassen
*260 $a[Oslo] $bGyldendal $c2016
*300 $a357 s.
*520 $aKrister Larsen er elektriker med stor yrkesstolthet, men dessverre også med store ryggproblemer. Prolapsene gjør at han tvinges til omskolering, og ender med å undervise i norskkurs for NAV. Men å drille en gruppe utlendinger i arbeidsmiljøloven, for så å fiske etter svart arbeidskraft i samme gruppa dagen etterpå, tar seg ikke bra ut. Dette er en roman om å vite bedre, men aldri få rett. Om å skjønne systemet, men aldri få overtaket. Omtalen er utarbeidet av BS.
*655 2$aRoman $2BS $9nor
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening

Forfatteren av Svendsens catering er tilbake med ny roman «Jeg sa ifra til de ansvarlige, jeg sa at jeg ikke var noen pedagog, men det var prekært, det trengtes folk til å undervise voksne utlendinger i norsk. Fysaken på NAV og ledelsen på skolen mente erfaringen min var verdifull, mer verdifull enn all verdens pedagogikk, mente de. Var jeg motivert? Det fungerte i hvert fall, en stund fungerte det, men det er klart, når man den ene dagen driller en gruppe utlendinger i arbeidsmiljøloven og den neste dagen fisker etter svart arbeidskraft i den samme gruppa, det tar seg dårlig ut.» For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges er en roman om Krister Larsen, elektriker med yrkesstolthet og ryggprolapser. Det er en roman om å vite bedre, men aldri få rett. Om å skjønne systemet, men aldri få overtaket. Om kjærlighet, aggresjonsmestring og svart arbeid. Anmelderne mener: "Vi som siden 2006 har ventet på mer fra Kyrre Andreassen har ikke ventet forgjeves. For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges er en svir å lese. (...) Denne boken er morsom, veldig morsom, men også brutal. Mesterstykket i romanen - intet mindre - ligger allikevel i den kjølige, men elegante overgangen til noe dystrere, mer truende og irrasjonelle sider ved den glade pratmakeren fra Drammen."Leif Ekle, NRK "Dette er like mye en kjærlighetshistorie som om en mann med identitetskrise. (...) Sjeldent har en roman gitt meg håp og gjort meg irritert på samme side. (...) Likevel får Kyrre Andreassen til en flyt og en drive av sjeldenheten."Siw M. Myhre, Drammens Tidende "Overbevisende comeback"Arne Dvergsdal, Dagbladet "Det har gått ti år sidan den førre boka til Kyrre Andreassen kom ut, og han har nytta tida godt, for den nye romanen hans er særs grundig gjennomtenkt og skriven med eit språk som er både originalt, truverdig og konsekvent, ikkje minst når det bryt med reglane. (...) Romanen er kort sagt imponerande god."Odd W. Surén, Dag og Tid "Det er mange måter å bedømme betydni

Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1LPurring sendt07.01.2019Lom folkebibliotekRoman