Shortsen til far min: ein bunke shorts-stories
Your basket is empty
Vis
Author
Title Statement
 • Shortsen til far min: ein bunke shorts-stories
Language
 • Språk: Norsk (Nynorsk)
Year
 • 2005
Summary, etc
 • I denne diktsamlinga står farsfiguren og shortsen hans " dette rommerlege klesplagget " i fokus. År 2005 er prega av sterk feminisme, og den gamle og strenge farsfiguren er i ferd med å dø ut. Dagens samfunn har mjuke, usikre og sårbare menn som tøflar grinande til og frå jobb med trillekofferten sin. Forfattaren fortel om sin eigen far ? motstykket til denne moderne mannen - ein mann som luktar sveitte, som kløyver ved, har hår på brystet, og har eit enkelt og praktisk forhold til kjærleiken. Og som beisar huset kvar sommar i shortsen sin, sjølv om han helst vil slippe. Her er det ulike sinnsstemningar med såre minnar og absurde tankar som er utgangspunktet for dei hårreisande dikta. Dette er Jon Hjørneviks tredje diktsamling. Ca.
ISBN
 • 82-521-6685-7
Available
 • 0/1
Waiting
 • 0 (0)
*000   am
*00124006
*008051005        a   0  10nno 2
*019 $bl$dD
*020 $a82-521-6685-7$bh.$cNkr 199.00
*100 0$aHjørnevik, Jon$d1970-$jn.
*24510$aShortsen til far min$bein bunke shorts-stories$cav Jon Hjørnevik
*260 $aOslo$bSamlaget$ccop. 2005
*300 $a79 s.$bill.
*520 $aI denne diktsamlinga står farsfiguren og shortsen hans " dette rommerlege klesplagget " i fokus. År 2005 er prega av sterk feminisme, og den gamle og strenge farsfiguren er i ferd med å dø ut. Dagens samfunn har mjuke, usikre og sårbare menn som tøflar grinande til og frå jobb med trillekofferten sin. Forfattaren fortel om sin eigen far ? motstykket til denne moderne mannen - ein mann som luktar sveitte, som kløyver ved, har hår på brystet, og har eit enkelt og praktisk forhold til kjærleiken. Og som beisar huset kvar sommar i shortsen sin, sjølv om han helst vil slippe. Her er det ulike sinnsstemningar med såre minnar og absurde tankar som er utgangspunktet for dei hårreisande dikta. Dette er Jon Hjørneviks tredje diktsamling. Ca.
*546 $aNynorsk tekst
^
No reviews exists for this book.
Click here to be the first to write a review.

Boka inneholder humoristiske dikt som blant anna tar opp korleis det er å veksa opp i ein heim der far sveitt valsar rundt i shortsen sin heile året, og kva som får ein nordmann til å skaffa seg ein fadder i Botswana.

I Hjørneviks tredje diktsamling er det farsfiguren og shortsen hans, dette rommelege klesplagget, som er i fokus. I kjend stil leverer Hjørnevik dikt for alle høve, for dei fleste sinnstemningar og for alle dei som har, eller har hatt ein far. Og det er ikkje få. Som forfattaren sjølv seier det: â01DÅret er 2005. Feminismen flaggar på heil stong. Den gamle, gode, hårete og strenge farsfiguren er i ferd med å døy ut. Samfunnet er prega av mjuke, usikre og sårbare menn, som tøflar grinande til og frå jobb med trillekofferten sin. Kor er mannen som luktar sveitte, som kløyver ved, som aldri klagar, som har hår på brystkassa, som har eit enkelt og praktisk forhold til kjærleiken, og som skjeller ut ungane sine for det minste feilsteg? Jo då, han lever. Far min. â01D Jon Hjørnevik er frå Voss. Han har gitt ut to suksessrike humordiktbøker og eit tulle-leksikon.

Send to
IdStatusDue dateOwnerShelf
Ex1LOn loan03.04.2020Lom folkebibliotekDikt/skuesp.